Yiyipduru Blog

Karaciğerinizin Dostu Enginar

Neden Enginar Tüketmeliyiz ?

Papatyagiller ailesine mensun enginar,özellikle akdeniz mutfağının vazgeçilmez bir öğesidir.
Düşük kalori ve yüksek besin içeriği nedeniyle,özelikle bahar aylarında sıkça tüketilmektedir

Enginar içeriğindeki  fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri sayesinde vücudunuz için ideal bir besin kaynağıdır. Sindirim sisteminize faydalı olma açısından da lif içeriği oldukça zengindir.

ENGİNARIN FAYDALARI

– İçeriğindeki yüksek protein oranı sayesinde kalp ve kalp bağlantılı rahatsızlıkları önleme açısından oldukça faydalıdır.
– Demir eksikliği ve anemi gibi rahatsızlıklar için ise,içeriğindeki yüksek demir oranı ile biçilmiş kaftandır.
– Antioksidan özelliğe sahiptir.Toksik maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.Kansere karşı doğal koruma sağlar
– İçeriğindeki potasyum minerali sayesinde tansiyonu düzenleme etkisi vardır.
– Enginarın içeriğindeki sinarin maddesi,kötü kolestrolün düşmesini sağlar.
– İçeriğindeki yüksek lif miktarı,kan şekerini dengeler.Şeker hastalığından muzdarip insanlar için,zeytinyağı ile beraber tüketilmesi halinde oldukça faydalı bir besindir.
– Vücutta biriken nikotin seviyesinin azalmasına faydalı olurç
– Düşük kalorili yapısı sayesınde kilo problemi yaşayan insanlar için ideal bir diyet yemeğidir.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.