Yiyipduru Blog

Şifa Kaynağı Kozalak Şurubu

Kozalak Şurubu Nedir?

Kozalak şurubu (yaygın bilinen adıyla çam kozalağı şurubu) yeşil çam kozalağından yapılır. Reçel – marmelat kıvamında bir şuruptur.

Kozalak yaz veya kış çam ağaçlarında bulunur fakat özellikle yazın başında kozalak yeşil halde bulunur. Yeşil halde toplanan kozalaklar kaynatıldıktan ve birkaç basit işlemden geçtikten sonra şurup haline getirilir.

Kozalak Şurubunun Faydaları

Solunum rahatsızlıkları için biçilmiş kaftandır.Astım,bronşit,öksürük gibi rahatsızlıkların düşmanıdır.

Nefes darlığı ve solunum yolu rahatsızlıklarına(enfeksiyonlarına) karşı şifa kaynağıdır.

Bağışıklığı güçlendirir.

Sakinleştirici,stres azaltıcı bir etkisi vardır.

Saç ve saç dipleri için güçlendirici ve canlandırıcı bir etkiye sahiptir.

Ağız ve diş sağlığı için destekleyici bir etkiye sahiptir.

Kozalak Şurubu Nasıl Yapılır?

6 -7 Adet çam kozalağı bir tencereye alınır.Üzerine su eklenir ve 24 saat beklenir.Akabinde tencere ocağa alınarak 40 dakika kadar kaynatılır.Kozalaklar suyun içinden çıkarılır ve içerisine isteğe bağlı olarak 2 yemek kaşığı bal veya şeker eklenir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.