Yiyipduru Blog

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Soğuk Sıkım Nedir?

Polifenol değeri açısından en yüksek zeytinyağları,soğuk sıkım olanlardır.Bu yöntemin püf noktası,hamur haline getirilmiş zeytinin maksimum 26 derecede tutularak zeytinyağı elde edilmesidir.

Bu işlemin asıl amacı ise,zeytinin içerdiği zengin besin kaynağının kaybolmamasını sağlamaktır.

Zeytinyağı elde edilme yöntemleri farklılık göstermektedir.Bu nedenle tüketilen her zeytinyağı,aynı ölçüde besin içermez,aralarında kalite farkı vardır.

İçerdiği besin değerlerinin fazlalığı ve kalitesi göz önünde bulundurulduğu zaman en kaliteli zeytinyağı,erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.