Yiyipduru Blog

Zeytin Yaprağı Çayı

Zeytin Yaprağı Çayı Nedir?

Anadolunun binlerce yıldır şifa kaynağı zeytinin,yapraklarından elde edilen çayında oldukça şifalı olduğunu biliyor muydunuz?

Zeytin yaprakları,içeriğindeki antibakteriyeller sayesinde,çayı yapılmak sureti ile de mutlaka tüketilmelidir

Hazırlanışı 

Yaklaşık bir bardak kaynar suyun içine (200 – 250 ml) 6 – 7 adet kurutulmuş zeytin yaprağı eklenir.Demlenmesi için yaklaşık olarak 9 ile 12 dakika arasında bir süre beklettikten sonra süzün.

Faydaları

  • Kandaki iltihabın giderilmesini sağlayarak vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.
  • Cilde oldukça iyi gelmektedir. Cilt hücrelerinin oldukça hızlıca yenilenmesini sağlar
  • Sakinleştirici,stres azaltıcı etkisi vardır.
  • Kandaki şekeri düzenler,tansiyonu düşürür.
  • Kalp ve damar dostudur,damar tıkanıklığının oluşmaması konusunda yardımcıdır.
  • Vücut ve ayakta çıkan mantarların giderilmesinde etkilidir.
  • Antioksidan özelliği vardır,kansere karşı doğal koruma sağlar.
  • Saç diplerini güçlendirir,dökülmeleri önler.
  • Şişkinlik ve bağırsak rahatsızlıklarını önlemede yardımcıdır.
  • Tokluk hissi verir.
  • Solunum yolu rahatsızlıkları giderilmesi konusunda etkilidir.
  • Kas ağrılarına karşı oldukça etkilidir.Özellikle sporcular ve gün içerisinde sürekli hareket halinde olmak zorunda kalan insanlar için çok ideal bir yardımcıdır.
  • Beyin hücrelerini uyarır ve gün içerisinde daha enerjik kalınmasını sağlar.
  • Dikkat dağınıklığı,uyku problemleri gibi genelde stresten kaynaklı rahatsızlıkarın giderilmesi konusunda oldukça başarılıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.